luni, 19 martie 2012

Manifestatiile din Piatra Neamt continua!


Pe data de 12/03/2012 grupul de 5 protestatari prezenti de doua luni de zile in apropierea Consiliului Judetean, au fost vizitati de catre un echipaj al Jandarmeriei Neamt.

Scopul vizitei a fost acela de a le aduce la cunostinta protestatarilor ca, incepand cu ziua de 13 martie vor trebui sa posede autorizatie de protest, in caz contrar riscand sa fie sanctionati.

In consecinta, cetatenii liberi si indignati de catre aceste initiative intimidante ale Jandarmeriei, am decis sa protestam ca reactie in data de 17 martie 2012 in fata Consiliu Judetean Neamt din Piatra-Neamt, folosind o alta forma de manifestare: manifestare cu caracter cultural-artistic. Participantii au adus chitare, au inlocuit scandarile cu cantece si au adus tablouri cu un caracter simbolic care sa exprime artistic aspiratiile si nemultumirile manifestantilor. Au participat manifestanti de orice varsta tineri si batrani cu diferite mesaje, două grupuri aparent distincte găsind scopuri comune.

Scopul manifestatiei a fost de a le insufla celor din jur energie pozitiva, de a le da curaj sa iasa pe strada, sa spuna ceea ce simt, sa spuna lucrurilor pe nume, sa rupa tacerea si sa nu se lase intimidati! “Nu trebuie sa uitam ca lupta pentru democratie de abia a inceput!” Conform Legii 60 din 23 Septembrie republicata, adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural-artistice nu trebuie declarate. Astfel, am iesit in strada pentru a ne spune pasul cu toata increderea, pe strune de chitara si vom continua sa facem asta, pana cand... cine stie... vom lansa "Imnul Golanului" in varianta 2012

Jandarmeria ne-a facut o vizita la inceputul manifestarii incercand sa ne avertizeze de posibilele penalizari, daca manifestarea va lua orice forma de protest. Jandarmii au supravegheat de la distanta manifestantii, insa nu au intervenit, manifestatia pastrandu-si caracterul pasnic si artistic. Remarcam de asemenea ca incalzirea vremii a incurajat oamenii sa iasa in strada de data aceasta la manifestare participand mai multi manifestanti, respectiv 50 de persoane.

Promisiunea manifestantilor a fost ca se vor continua manifestarile zilnic

”Nu ne vom opri pana cand vocea ne va fi ascultata!”


 
Articole in presa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu